Rohani pozvao Bajdena da se vrati nuklearnom sporazumu

"Politička karijera predsjednika Donalda Trampa je okončana i njegova politika 'maksimalnog pritiska' na Iran je u potpunosti propala", ocijenio je iranski predsjednik

3081 pregleda 0 komentar(a)
Rohani, Foto: Reuters
Rohani, Foto: Reuters

Iranski predsjednik Hasan Rohani pozvao je Džoa Bajdena, koji će danas položiti zakletvu za 46. predsjednika Sjedinjenih Država, da vrati Vašington u okvir nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, kao i da ukine sankcije Teheranu.

"Lopta je u njihovom terenu sad. Ako se Vašington vratio nuklearnom sporazumu sa Iranom iz 2015, mi ćemo u potpunosti ispoštovati dogovorene obaveze", kazao je Rohani na sastanku kabineta koji je emitovan i na televiziji, kako prenosi Rojters.

"Politička karijera predsjednika Donalda Trampa je okončana i njegova politika 'maksimalnog pritiska' na Iran je u potpunosti propala", ocijenio je iranski predsjednik.

Jedan od Trampovih poteza bio je da 2018. godine jednostrano povuče SAD iz iranskog nuklearnog sporazuma, prema kome je Iran ograničio obogaćivanje uranijuma u zamjenu za ukidanje ekonomskih sankcija.

Bonus video: