Tviter trajno zabranio nalog povezan sa iranskim vrhovnim vođom zbog prijetnji Trampu

Ostali nalozi za koje se vjeruje da su povezani sa kancelarijom vrhovnog vođe ajatolaha Ali Hamneija i dalje su aktivni

2913 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tviter je danas trajno zabranio nalog povezan sa kancelarijom iranskog vrhovnog vođe na kome je objavljena fotografija bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa kako igra golf u sjenci velikog bombardera.

Portparol Tvitera rekao je za Asošijeted pres da je tvit prekršio "politiku kompanije o nedozvoljenom nasilju" na toj društvenoj mreži.

Ostali nalozi za koje se vjeruje da su povezani sa kancelarijom vrhovnog vođe ajatolaha Ali Hamneija i dalje su aktivni.

Ranije ovog mjeseca, Fejsbuk i Tviter ugasili su naloge Trampu zbog navodnog podsticanja napada na Kapitol, korak bez presedana koji je pokazao ogromnu moć tehnoloških giganata u regulisanju govora na njihovim platformama.

Aktivisti su ubrzo pozvali kompanije da svoju politiku podjednako primjenjuju na političke ličnosti širom svijeta u cilju borbe protiv govora mržnje i sadržaja koji podstiču nasilje.

Fotografija uz reči "Osvjeta je izvjesna" objavljena je kasno sinoć na nalogu @khamenei_site.

Prijetnja se odnosi na Hamneijevo upozorenje kada je prošlog meseca, uoči prve godišnjice američkog napada na aerodrom u Bagdadu kada je ubijen najviši vojni komandant general Kasem Sulejmanija, rekao da će se osvetiti za njegovu smrt.

"Osveta će se sigurno dogoditi u pravo vrijeme", izjavio je tada Hamneji.

Tviter je ranije ovog mjeseca uklonio objavu Alija Hamneija s tvrdnjom da su "potpuno nepouzdane" vakcine protiv kovid-19, uvezene iz SAD, Velike Britanije i Francuske, i da "nije nevjerovatno da žele da zaraze druge narode".

Bonus video: