na spornoj fotografiji tramp igra golf u sjenci velikog bombardera

Tviter trajno zabranio nalog povezan sa iranskim vrhovnim vođom zbog prijetnji Trampu

Ostali nalozi za koje se vjeruje da su povezani sa kancelarijom vrhovnog vođe ajatolaha Ali Hamneija i dalje su aktivni

2614 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tviter je danas trajno zabranio nalog povezan sa kancelarijom iranskog vrhovnog vođe na kome je objavljena fotografija bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa kako igra golf u sjenci velikog bombardera.

Portparol Tvitera rekao je za Asošijeted pres da je tvit prekršio "politiku kompanije o nedozvoljenom nasilju" na toj društvenoj mreži.

Ostali nalozi za koje se vjeruje da su povezani sa kancelarijom vrhovnog vođe ajatolaha Ali Hamneija i dalje su aktivni.

Ranije ovog mjeseca, Fejsbuk i Tviter ugasili su naloge Trampu zbog navodnog podsticanja napada na Kapitol, korak bez presedana koji je pokazao ogromnu moć tehnoloških giganata u regulisanju govora na njihovim platformama.

Aktivisti su ubrzo pozvali kompanije da svoju politiku podjednako primjenjuju na političke ličnosti širom svijeta u cilju borbe protiv govora mržnje i sadržaja koji podstiču nasilje.

Fotografija uz reči "Osvjeta je izvjesna" objavljena je kasno sinoć na nalogu @khamenei_site.

Prijetnja se odnosi na Hamneijevo upozorenje kada je prošlog meseca, uoči prve godišnjice američkog napada na aerodrom u Bagdadu kada je ubijen najviši vojni komandant general Kasem Sulejmanija, rekao da će se osvetiti za njegovu smrt.

"Osveta će se sigurno dogoditi u pravo vrijeme", izjavio je tada Hamneji.

Tviter je ranije ovog mjeseca uklonio objavu Alija Hamneija s tvrdnjom da su "potpuno nepouzdane" vakcine protiv kovid-19, uvezene iz SAD, Velike Britanije i Francuske, i da "nije nevjerovatno da žele da zaraze druge narode".

Preporučujemo za Vas