Predsjednik Meksika pozitivan na koronavirus

"Sa žaljenjem obavještavam da sam zaražen kovidom 19. Simptomi su laki ali već sam pod ljekarskim tretmanom", napisao je 67-ogodišnji predsjednik na svojoj Fejsbuk stranici

2233 pregleda 1 komentar(a)
Obrador, Foto: Reuters
Obrador, Foto: Reuters

Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador javio je da je testiran pozitivno na kovid-19, da ima lake simptome i da je optimista.

"Sa žaljenjem obavještavam da sam zaražen kovidom 19. Simptomi su laki ali već sam pod ljekarskim tretmanom", napisao je 67-ogodišnji predsjednik sinoć na svojoj Fejsbuk stranici.

Lopes Obrador koji je zadržao većinu aktivnosti za vrijeme pandemije odredio je ministarku unutrašnjih poslova Olgu Sančez da ga zamijeni na dnevnim konferencijama za novinare od ponedjeljka do petka u 7.00 ujutro.

Predsjednik je rekao da će voditi državne poslove iz nacionalne palate i naveo da će između ostalog danas razgovarati telefonom sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Obrador je imao tri javne aktivnosti tokom vikenda.

On pati od srčanih problema zbog kojih je bio primljen u privatnu bolnicu 2013. godine, a takođe ima hipertenziju.

Drugi šefovi država bili su zaraženi korona virusom kao što su britanski premijer Boris Džonson i predsjednici Brazila, SAD i Francuske Žair Bolsonaro, Donald Tramp i Emanuel Makron.

Bonus video: