razgovarali o nizu pitanja

Bijela kuća: Bajden pozvao Putina da oslobodi Navaljnog

Saki je juče saopštila da se Bajden tokom telefonskog poziva nije suzdržavao od izražavanja svoje zabrinutosti po pitanju postupaka ruske vlade

6913 pregleda 14 komentar(a)
Bijela kuća, Foto: Shutterstock
Bijela kuća, Foto: Shutterstock

Američki predsjednik Džozef Bajden u telefonskom pozivu ove nedjelje pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da oslobodi kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, rekla je danas novinarima portparolka Bijele kuće Džen Saki.

Bajden je s Putinom razgovarao o cijelom nizu pitanja, od navodnog miješanja u izbore 2020., suvereniteta Ukrajine i sajber napada SolarVind te Navaljnog, prenosi Rojters.

Saki je juče saopštila da se Bajden tokom telefonskog poziva nije suzdržavao od izražavanja svoje zabrinutosti po pitanju postupaka ruske vlade.

Ranije ove nedjelje u saopštenju Bijele kuće navedeno je da su se dva čelnika složila da njihovi timovi hitno do 2. februara dogovore produživanje novog START sporazuma o kontroli naoružanja između SAD-a i Rusije, jednom kad istekne sporazum koji je sada na snazi.

Sporazum o kontroli naoružanja ograničava SAD i Rusiju na to da svaka može rasporediti 1.550 strateških nuklearnih bojevih glava.

Detalji o telefonskom pozivu i tome o čemu se raspravljalo objavljeni su u vrijeme kad Bajden čvršće pozicionira američku politiku prema Rusiji, nakon što sje njegov prethodnik Donald Tramp odbijao da se suoči sa Putinom.

Preporučujemo za Vas