Tramp angažovao nove advokate odbrane za proces opoziva u Senatu

Tramp je sinoć saopštio da će odbranu voditi Dejvid Šon i Brus L. Kastor mlađi. U saopštenju Donalda Trampa se navodi da su bivši predsjednik i advokati saglasni da je opoziv neustavan

3722 pregleda 1 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Bivši američki predsjednik Donald Tramp angažovao je dvojicu novih advokata za svoju odbranu nekoliko dana prije procesa opoziva u Senatu.

Tramp je sinoć saopštio da će odbranu voditi Dejvid Šon i Brus L. Kastor mlađi. U saopštenju Donalda Trampa se navodi da su bivši predsjednik i advokati saglasni da je opoziv neustavan.

Odluka o angažovanju novih branilaca saopštena je pošto je pet advokata odustalo od odbrane zbog neslaganja oko toga kako treba postupiti. Tramp je želio da advokati nastave da brane tezu masovne pronevjere na predsjedničkim izborima na kojima je pobijedio demokrata Džo Bajden, umjesto da se koncentrišu na legalnost postupka opoziva predsjednika koji nije na funkciji.

Suđenje Trampu za "podsticanje pobude" posle upada pristalica bivšeg predsjednika u Kongres 6. januara, treba da počne 9. februara.

Bonus video: