Ašravi: Iznuda najefektivniji način da se SAD izoluju

"Predsjednik Tramp bi trebao da zna da postoje stvari koje nisu na prodaju niti mogu biti predmet ucjenjivanja, a naročito su to principi, legalitet i moralnost"
60 pregleda 1 komentar(a)
Hanan Ašravi, Foto: En.wikipedia.org
Hanan Ašravi, Foto: En.wikipedia.org
Ažurirano: 21.12.2017. 09:04h

Članica Izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO), dr Hanan Ašravi kazala je da je "iznuda najefektivniji način da se SAD izoluju još više od ostatka svijeta i da oslabe svoj uticaj i poziciju na globalnom nivou".

Predsjednik SAD Donald Tramp zaprijetio je da će ukinuti pomoć zemljama ako glasaju za rezoluciju UN u kojoj se osuđuje priznanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela. Američka ambasadorka u UN Niki Hejli upozorila je članice svjetskog tijela da će SAD pratiti ko kako glasa o rezoluciji.

"Predsjednik Tramp bi trebao da zna da postoje stvari koje nisu na prodaju niti mogu biti predmet ucjenjivanja, a naročito su to principi, legalitet i moralnost. Iznuda je najefektivniji način da se SAD izoluju još više od ostatka svijeta i da oslabe svoj uticaj i poziciju na globalnom nivou. Mi se ne plašimo i nećemo odustati. Ogromna većina članova Generalne skupštine Ujedinjenih nacija će ispoštovati svoje zakonske i politčke obaveze u vezi sa Palestinom", navodi se u reagovanju Ašravi.

Bonus video: