CNN o Trampu: Rekordno nizak nivo podrške nekom predsjedniku na isteku prve godine mandata

Ispitanici u anketi CNN loše su ocijenili i Trampovu veliku poresku reformu, najtemeljniju u posljednjih 30 godina, koja bi ove nedjelje trebalo da bude usvojena u Kongresu
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.12.2017. 16:37h

Predsjednika SAD Donalda Trampa podržava 35 odsto birača, što je rekordno nizak nivo podrške nekom američkom predsjedniku na isteku prve godine mandata.

To pokazuje najnovije istraživanje televizije Si-En-En (CNN), a rezultat od 35 odsto podrške najniži je Trampov rejting za 11 meseci od njegovog stupanja na dužnost u anketama CNN, navodi Politiko.

Trampov rad kao predsjednika ne odobrava 59 odsto ispitanika.

Nijedan američki predsjednik prije Trampa, sve do Dvajta Ajzenhauera 50-ih godina kada je merenje započeto, nije u decembru prve godine mandata imao podršku manju od 49 odsto birača.

Prema portalu Rilklirpolitiks (The Real Clear Politics), prosječna podrška Trampu, ne računajući najnoviju anketu CNN, iznosi 38 odsto.

Ispitanici u anketi CNN loše su ocijenili i Trampovu veliku poresku reformu, najtemeljniju u posljednjih 30 godina, koja bi ove nedjelje trebalo da bude usvojena u Kongresu. Čak 55 odsto anketiranih protivi se toj reformi, što je rast od 10 odsto u odnosu na prethodni mjesec, dok je trećina ispitanika podržava.

Bonus video: