POTVRDILA IZRAELSKA VOJSKA

Dvije rakete ispaljene iz pojasa Gaze na Izrael

Najmanje 18 raketa je ispaljeno iz Gaze na Izrael otkako je predsjednik SAD Donald Tramp 6. decembra saopštio da priznaje Jerusalim kao glavni grad Izraela, iako u njegovom istočnom dijelu Palestinci planiraju da proglase prijestonicu svoje buduće nezavisne države
0 komentar(a)
pojas Gaze, Foto: Twitter
pojas Gaze, Foto: Twitter
Ažurirano: 17.12.2017. 20:33h

Dvije rakete ispaljene su večeras iz pojasa Gaze na Izrael, potvrdila je izraelska vojska.

Jedna je eksplodirala u dvorištu stambene zgrade na jugu Izraela, a druga na obližnjem otvorenom području, navode izraelski mediji.

Sirene za raketnu uzbunu su se oglasile prije eksplozija u izraelskim pograničnim naseljima, rekli su lokalni stanovnici. Oni zahtijevaju oštar odgovor na raketiranje kako bi se "dalo do znanja teroristima da država Izrael neće dozvoliti da se ono nastavi".

Najmanje 18 raketa je ispaljeno iz Gaze na Izrael otkako je predsjednik SAD Donald Tramp 6. decembra saopštio da priznaje Jerusalim kao glavni grad Izraela, iako u njegovom istočnom dijelu Palestinci planiraju da proglase prijestonicu svoje buduće nezavisne države.

Taj dio Jerusalima Izrael je okupirao u ratu 1967. godine i kasnije anektirao.

Toliki broj ispaljenih raketa je najveći u tako kratkom roku od posljednjeg rata između izraelske vojske i islamskog ekstremističkog Hamsa, koji vlada pojasom Gaze, 2014. godine.

Glavni vođa Hamasa Ismail Hanije pozvao je na treći ustanak, intifadu, protiv Izraela zbog Trampove kontroverzne odluke.