kampanja imunizacije

Počela vakcinacija u Južnoj Koreji i Hongkongu

Planom vakcinacije u Južnoj Koreji predviđeno je da prve doze vakcine "Astra-Zeneke" dobiju radnici domova za stare i neki korisnici u ovim ustanovama širom zemlje

1636 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Južna Koreja je počela kampanju imunizacije protiv kovida-19, a prve vakcine dobiće korisnici i radnici u oko 200 domova za stare i zdravstveni radnici u crvenim zonama kovid bolnica.

Planom vakcinacije u Južnoj Koreji predviđeno je da prve doze vakcine "Astra-Zeneke" dobiju radnici domova za stare i neki korisnici u ovim ustanovama širom zemlje, prenosi RTS.

U subotu vlasti planiraju da sa 117.000 doza "Fajzerove" vakcine, isporučenih putem "Kovaksa", započnu imunizaciju oko 55.000 zdravstvenih radnika u crvenim zonama kovid bolnica, prenosi Rojters.

Premijer Čung Sju Kjun saopštio je da će epidemiološke mjere u zemlji biti produžene na još dvije nedjelje, između ostalog i pravila kojim se zabranjuju privatna okupljanja više od četiri osobe.

U Hongkongu počela imunizacija kineskom vakcinom

U Hongkongu je počela kampanja imunizacije protiv koronavirusa, a plan je da svih 7,5 miliona stanovnika dobije besplatne vakcine, prenosi AP.

Prioriteti za vakcinaciju su stariji od 60 godina i zdravstveni radnici, kojih je oko 2,4 miliona.

Iz vlade je saopšteno da su za prve dvije sedmice imunizacije popunjeni svi termini, prenosi Tanjug.

Preporučujemo za Vas