Bajden: U ponedjeljak će biti objavljeno šta ćemo raditi sa Saudijskom Arabijom

Kašogija, koji je boravio u SAD i za ''''Vašington post'''' pisao tekstove u kojima je kritikovao politiku prestolonasljednika, ubio je i raskomadao tim operativaca povezanih s princom u konzulatu kraljevine u Istanbulu u oktobru 2018. godine, navodi Rojters

16586 pregleda 4 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters
Bajden, Foto: Reuters

Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da će njegova administracija objaviti saopštenje o Saudijskoj Arabiji u ponedjeljak, prenosi Tenjug.

Saopštenje dolazi nakon američkog obavještajnog izvještaja kojim je utvrđeno da je prestolonasljednik Mohamed bin Salman odobrio ubistvo novinara Džamala Kašogija.

Kako Rojters izveštava, Bajdenova administracija suočila se sa određenim kritikama da je predsjednik trebalo da bude oštriji prema prestolonasjledniku, koji nije sankcionisan iako je optužen za odobravanje Kašogijevog ubistva.

Upitan o kažnjavanju prestolonasljednika, faktičkog vladara Saudijske Arabije, Bajden je rekao: „U ponedjeljak će biti objavljeno generalno šta ćemo raditi sa Saudijskom Arabijom“.

Bajden nije iznio detalje.

Kašogija, koji je boravio u SAD i za ''''Vašington post'''' pisao tekstove u kojima je kritikovao politiku prestolonasljednika, ubio je i raskomadao tim operativaca povezanih s princom u konzulatu kraljevine u Istanbulu u oktobru 2018. godine, navodi Rojters.

Bonus video: