Trampovo negiranje ruskog miješanja proglašeno za "Laž godine"

U intervjuu za NBC u maju, Tramp je kazao da je koncept o ruskom miješanju u izbore "izmišljen od strane Demokrata kao izgovor za poraz"
4 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.12.2017. 08:38h

Izjava američkog predsjednika Donalda Trampa da su navodi o ruskom miješanju u prošlogodišnje predsjedničke izbore u SAD "izmišljena priča" izabrana je za "Laž godine" prema Politifaktu.

Veb stranica koja se bavi utvrđivanjem istinitosti tvrdnji američkih zvaničnika, lobista i interesnih grupa navodi da "uprkos gomili dokaza" da se zvanična Moskva miješala u izborni proces, Tramp i dalje insistira suprotno, prenosi MSN.

"Tramp i dalje insistira da su to lažne vijesti, izmišljene priče, iako imamo brojne dokaze koji potvrđuju suprotno," piše Endži Drobnic Holan.

U intervjuu za NBC u maju, Tramp je kazao da je koncept o ruskom miješanju u izbore "izmišljen od strane Demokrata kao izgovor za poraz."

Kako Politifakt navodi, Trampovo insistiranje da "nije bilo dosluha" navodi na to da zapravo vjeruje u miješanje Rusije u izbore, ali da ono ne uključuje njega.

Anketa na jednom univerzitetu pokazala je da većina Amerikanaca vjeruje da je Tramp pokušao da utiče na istragu o ruskom miješanju, dok više od polovine smatra da su upravo ljudi iz Trampove kampanje bili u dosluhu sa Moskvom.

Bonus video: