kako bi oživjeli turizam

Australija i Singapur uvode ograničena međusobna putovanja

Sporazum bi vakcinisanim Australijcima i Singapurcima trebalo da omogući putovanja između te dvije zemlje bez karantina

3786 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Australija sarađuje sa Singapurom na uspostavljanju putovanja između te dvije zemlje u julu, da bi oživjela turizam razbijen pandemijom Kovid-19, objavio je u nedjelju jedan australijski zvaničnik.

Zamjenik premijera Majkl Mekormak je na državnoj televiziji ABC rekao da će se takvi dogovori uvoditi i s drugim zemljama kako bude napredovala vakcinacija stanovništva.

Australija je zatvorila svoje granice na početku pandemije.

Sporazum bi vakcinisanim Australijcima i Singapurcima trebalo da omogući putovanja između te dvije zemlje bez karantina, navodi list "Sidnej Morning Herald".

Taj list tvrdi da se Australija nada da će biti moguće da i putnici iz trećih zemalja koji putuju ka Australiji koriste taj aramnžamn, ali tek pošto dvije nedjelje budu u karantinu u Singapuru.

Singapur je već otvorio granicu za putnike iz nekoliko zemalja koje su potisnule virus, uključujući Australiju, a insistira na tome da "ne pregovara (da postane) karantinski centar ili centar za vakcinaciju" drugih.

"Singapur pregovara s Australijom o uzajamnom priznavanju potvrda o vakcinaciji i omogućavanju putovanja studenata i poslovnih ljudi", saopštilo je u nedjelju Ministarstvo spoljnih poslova Singapura.

U Australiji se ugasio međunarodni turizam koji je godišnje donosio 35 milijardi američkih dolara.

Australija je ponovo uspostavila uzajamni putnički saobraćaj s Novim Zelandom, bez karantina, što je radila i ranije, ali ga je obustavljala kada je jačala epidemija.

Preporučujemo za Vas