Kimova sestra poručila SAD-u da "stvaraju smrad na svakom koraku"

Kim Jo Džong oglasila se nakon što je Bijela kuća rekla da kako Sjeverna Koreja za sada ne odgovora na pozive na razgovor

3786 pregleda 4 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Kim Džong Un, Foto: Reuters

Kim Jo Džong, sestra sjevernokorejskog lidera Kin Džong Una, poručila je juče administraciji američkog predsjednika Džoa Bajdena da "ne stvara smrad na prvom koraku".

"Htjeli bismo ovom prilikom da upozorimo novu američku administraciju. Ako žele spavati na miru iduće četiri godine, bolje je da se suzdrže od stvaranja smrada na svakom koraku", izjavila je Jo, samo nekoliko sati nakon što je Bijela kuća rekla da kako Sjeverna Koreja za sada ne odgovora na pozive na razgovor.

SAD i Južna Koreja trenutno sprovode zajedničke simulirane vojne vježbe, a američki državni sekretar Toni Blinken i ministar odbrane Lojd Ostin sletjeli su u tu regiju kako bi se sastali s japanskim i južnokorejskim kolegama, piše CNN.

Portparolka Bijele kuće Džen Saki rekla je juče novinarima kako su pokušavali da stupe u kontakt sa Sjevernom Korejom, dodajući da imaju "brojne kanale putem kojih mogu poslati poruke“, podsjeća Indeks.

"Uvijek su nam cilj diplomatski pregovori, cilj nam je smanjiti mogućnost eskalacije. Ali do danas nismo dobili nikakav odgovor", rekla je Saki.

Bonus video: