Tajms: Ruske "crne rupe" spriječile Britance da raketiraju Siriju

Britanski list navodi da se, dok je britanska premijerka Tereza Mej donosila odluku o tome da li da izvede napade protiv Sirije, prava drama odvijala na površini istočnog Sredozemlja
57 pregleda 9 komentar(a)
Ruska podmornica, podmornica "crna rupa", Foto: Screenshot (Youtube)
Ruska podmornica, podmornica "crna rupa", Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 17.04.2018. 16:14h

Jedna ili dvije ruske podmornice, koje zapadni stručnjaci zovu "crne rupa" jer su gotovo nečujne, spriječile su britansku podmornicu da priđe obali Sirije i učestvuje u napadima prošlog vikenda.

Britanski Tajms navodi da se, dok je britanska premijerka Tereza Mej donosila odluku o tome da li da izvede napade protiv Sirije, prava drama odvijala na površini istočnog Sredozemlja, piše Tanjug.

Kako se navodi, Kraljevsku mornaričku podmornicu naoružanu krstarećim raketama presrele su ruske "crne rupe", zbog čega je morala da zaroni i provede nekoliko dana pokušavajući da izbjegne otkrivanje.

List piše da se igra "mačke i miša" odigravala nekoliko dana uoči bombardovanja Sirije i da su se ruskim podmornicama pridružila dva ruska broda i avion za otkrivanje podmornica.

Ruske podmornice "crne rupe" pripadaju klasi "kilo", a bile su stacionirane u sirijskoj luci Tartus kako bi spriječile britansku podmornicu da se približi Siriji i napadne je.

Navodi se i da su te vrste podmornica veoma brze i naoružane torpedima, kao i krstarećim i protivpodmorničkim raketama.

Bonus video: