Indonezija: Pronađen uređaj za snimanje glasa srušenog aviona

Ronioci su pronašli kućište i svjetleći mehanizam CVR-a Boinga 737-500 nekoliko dana od pada, ali proveli su gotovo tri mjeseca u potrazi za memorijskom jedinicom u relativno plitkim, ali mutnim vodama koje ponekad privlače jake struje

4927 pregleda 0 komentar(a)
Zvaničnici donose uređaj za snimanje glasa u Džakartu, Foto: Reuters
Zvaničnici donose uređaj za snimanje glasa u Džakartu, Foto: Reuters

Indonežansko ministarstvo saobraćaja je danas saopštilo da je pronađen uređaj za snimanje glasa u pilotskoj kabini (CVR) aviona "Srividžaja er" koji se u januaru srušio u Javansko more, kada su život izgubile 62 osobe.

Portparol mornarice La Ode Muhamad Holib je rekao da je snimač glasa pronađen, ali ne zna se u kakvom je stanju, prenosi Hina.

Ronioci su pronašli kućište i svjetleći mehanizam CVR-a Boinga 737-500 nekoliko dana od pada, ali proveli su gotovo tri mjeseca u potrazi za memorijskom jedinicom u relativno plitkim, ali mutnim vodama koje ponekad privlače jake struje.

Boing 737-500 aviokompanije "Srividžaja er" (Sriwijaya Air) izgubio je u januaru kontakt sa kontrolnim tornjem poslije polijetanja iz Džakarte na letu za Pontianak u provinciji Zapadni Kalimatan i srušio se u more.

Bonus video: