Trampove odluke odobrava svega 32 odsto građana

Istraživanje je pokazalo da većina Amerikanaca, njih 59 odsto, smatra da je Tramp "sigurno ili vjerovatno" ostvario kontakte sa ruskim zvaničnicima
65 pregleda 2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.12.2017. 13:20h

Svega 32 odsto američke javnosti odobrava odluke američkog predsjednika Donalda Trampa, sudeći po novom istraživanje Istraživačkog centra Pju, što je najniža brojka podrške lideru SAD otkako je preuzeo kabinet u Bijeloj kući.

Čak 63 odsto ispitanika ne podržava odluke američkog predsjednika, a svega 14 odsto njih je u stanju da se prisjeti nečega što je uradio, a sa čime su bili zadovoljni, prenosi CNN.

Sa druge strane, 37 odsto ispitanika koji odobravaju poteze prvog čovjeka Bijele kuće kažu da mogu nabrojati makar jednu odluku kojom su bili razočarani.

Istraživanje je pokazalo da većina Amerikanaca, njih 59 odsto, smatra da je Tramp "sigurno ili vjerovatno" ostvario kontakte sa ruskim zvaničnicima koji nisu u interesu zemlje, tokom prošlogodišnje predsjedničke kampanje

Trideset odsto vjeruje da su Trampovi visoki zvaničnici sigurno imali "neumjesne" kontakte, .dok isti broj ispitanika smatra da se to definitivno ili vrlo vjerovatno nije desilo.

Mišljenja oko kontakata Trampovih zvaničnika sa ruskim predstavnicima su podijeljena među Demokratama i Republikancima. Većina Demokrata ili onih čija su uvjerenja bliska toj partiji, njih 82 odsto, smatra da su takvi kontakti ostvareni, među kojima njih 49 smatra da po tom pitanju nema dileme.

Ipak, svega 26 Republikanaca i onih bliskih partiji se slaže sa stavovima suprotnog tabora.

Bonus video: