Treća vakcina protiv koronavirusa

Indija odobrila Sputnjik V

Smatra se da je ruski Sputnjik V siguran, i da radi na sličan način kao vakcina Oxford-AstraZeneca koja se u Indiji proizvodi kao Covishield

1269 pregleda 1 komentar(a)
Sputnjik V, Foto: Reuters
Sputnjik V, Foto: Reuters

Indija je odobrila rusku vakcinu Sputnjik V protiv Covid-19, objavila je velika lokalna farmaceutska kompanija u toj zemlji od 1.3 milijarde stanovnika koja je ponovno imala najveći broj novozaraženih u svijetu.

"Srećni smo što smo dobili odobrenje za upotrebu Sputnjika V u Indiji", rekao je G. V. Prasad, generalni direktor kompanije Dr Reddy's Laboratories, u saopštenju koje prenosi francuska agencija France Presse.

Treća vakcina protiv koronavirusa odobrena je za upotrebu u Indiji usred smrtonosnog drugog talasa infekcija.

Smatra se da je ruski Sputnjik V siguran, i da radi na sličan način kao vakcina Oxford-AstraZeneca koja se u Indiji proizvodi kao Covishield.

Sputnjik V pruža oko 92% zaštite protiv Covid-19, posljednji su rezultati ispitivanja objavljeni u časopisu The Lancet.

Indija je do sada dala više od 100 miliona doza dvije odobrene vakcine - Covishield i Covaxin.

Indija je potvrdila novih 161.736 zaraženih koronavirusom, što je ponovno najveći dnevni rekord na svijetu u zemlji s potvrđenih 13.69 miliona zaraženih, prema podacima ministarstva zdravstva.

Broj umrlih zaraženih Covid-19 narastao je u Indiji za 879 i sada iznosi 171.058, prema zadnjim podacima na stranicama Univerzitetske bolnice Johns Hopkins.

Preporučujemo za Vas