Netanjahu: Izrael će pojačati udare na Gazu

"Za svaki dan napada na izraelske građane, unazadićemo terorističke organizacije. Nećemo stati dok se zatišje ne vrati", izjavio je ministar odbrane

7004 pregleda 14 komentar(a)
Netanjahu, Foto: Reuters
Netanjahu, Foto: Reuters

Posle naglog današnjeg porasta broja prekograničnih palestinskih raketnih napada, premijer Izraela Benjamin Netanjahu je najavio da će pojačati napade na pojas Gaze gde žive Palestinci.

"Od juče je vojska izvela stotine napada na Hamas i Islamski džihad u Gazi i još više ćemo pojačati naše napade. Na kraju procjene situacije odlučeno je da se i jačina i broj udara poveća", rekao je Netanjahu u video-poruci zaprijetivši da će "sada Hamas dobiti udarce koje nije očekivao".

On je to rekao pošto su dvije žene poginule u direktnim raketnim pogocima u dvije kuće u izraelskom gradu Aškelonu.

"Za svaki dan napada na izraelske građane, unazadićemo terorističke organizacije. Nećemo stati dok se zatišje ne vrati", izjavio je ministar odbrane Izraela Beni Ganc na sastanku s Netanjahuom, vojnim zvaničnicima i predstavnicima lokalnih vlasti.

Ganc je dodao da su bezbjednosne snage "nanijele i nastaviće da nanose ozbiljnu štetu Hamasu i Islamskom džihadu".

Izraelska vojska je izvela nove napade na uporišta ekstremiste u pojasu Gaze, uključujući kancelariju visokog komandira Hamasa, punktove, vojni kompleks i skladište oružja.

Raketna uzbuna je u Sderotu i drugim izraelskim pograničnim mjestima, a nastavlja se baražna raketna vatra na Aškelon i sukobi koji su počeli u ponedjeljak uveče raketiranjem Izraela iz pojasa Gaze.

Bonus video: