Tramp upalio svjećice na nacionalnoj jelki: Danas je dan koji sam čekao cijele godine

Tradicija paljenja svijetala na nacionalnoj jelki počela je 1923, za vrijeme predsjednika Kelvina Kulidža, i odvija se u Predsjedničkom parku u Vašingtonu
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2017. 08:02h

Predsjednik SAD Donald Tramp prvi put je upalio svjećice na nacionalnoj božićnoj jelki i poželio svojoj zemlji "srećan Božić", što je tokom kampanje i obećao.

U okviru godišnje ceremonije, Tramp je sinoć odbrojavao od 10, da bi onda njegova žena Melanija pritisnula dugme i jelka je zasijala zlatnom i srebrnom svjetlošću.

"Danas je dan koji sam čekao cijele godine. I sad, kao predsjednik SAD, imam ogromnu čast da najzad poželim SAD i svijetu srećan Božić", rekao je Tramp.

Tramp je tokom predizborne kampanje obećao da će, kad bude izabran, ljudi "ponovo govoriti 'srećan Božić'", što je aluzija na, po njegov mišljenju, opsesiju SAD političkom korektnošću. On smatra da sve veća upotreba inkluzivnije fraze "srećni praznici" umanjuje hrišćansko slavlje.

Tradicija paljenja svijetala na nacionalnoj jelki počela je 1923, za vrijeme predsjednika Kelvina Kulidža, i odvija se u Predsjedničkom parku u Vašingtonu.

Galerija

Bonus video: