Netanjahu ponovio da je u srušenoj medijskoj zgradi bila i kancelarija Hamasa, dokaze nije pružio

Netanjahu je govorio za program Si-Bi-Esa (CBS) o sukobu između izraelske vojske i palestinske ekstremističke organizacije Hamas i o udaru u kojem je srušena zgrada sa kancelarijma kancelarije Asošiejted presa i Al Džazire

12968 pregleda 4 komentar(a)
Netanjahu, Foto: Reuters
Netanjahu, Foto: Reuters

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je danas ponovio svoju tvrdnju da je u zgradi u gradu Gazi sravnjenoj u subotu sa zemljom u izraelskom udaru iz vazduha bila kancelarija Hamasa uz biroe američkih i bliskoistočnih medija, ali nije pružio dokaze za to.

Netanjahu je govorio za program Si-Bi-Esa (CBS) o sukobu između izraelske vojske i palestinske ekstremističke organizacije Hamas i o udaru u kojem je srušena zgrada sa kancelarijma kancelarije Asošiejted presa i Al Džazire.

"To je sasvim legitimna meta", rekao je izraelski lider.

Na pitanje da li je mogao da da dokaze o prisustvu Hamasa u razgovoru sa predsjednikom SAD Džoom Bajdenom kasnije u subotu Netanjahu je odgovorio:"Prenijeli smo ih preko naših obavještajaca".

Izraelski premijer nije rekao kad bi Izrael mogao biti spreman da sa svoje strane zaustavi borbe poslije gotovo nedjelju dana izraelskih udara iz vazduha i baražne raketne vatre Hamasa.

"Nadamo se da to neće trjati jako dugo, ali nas je napao Hamas", rekao je on.

Na pitanje o izvještajima da je Hamas pristao na prekid vatre kome je posredovao Egipat odgovorio da to nije što je njemu poznato.

Bonus video: