rAZLOG JE SMANJENJE INTERESOVANJA

Podsticaji za vakcinaciju u SAD: Bajden predlaže besplatne krofne i letove, nude se i pare, krstarenja, pivo...

Dva najveća lanca vrtića u SAD nude besplatno čuvanje djece na 2.500 lokacija dok im se roditelji vakcinišu

5198 pregleda 8 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters
Bajden, Foto: Reuters

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden preporučio je posebne programe za podsticanje vakcinisanja protiv koronavirusa, a među preporukuma su besplatne krofne i besplatni letovi, prenio je danas Glas Amerike.

Pošto se interesovanje za vakcinu smanjuje, posebno u nekim manjinskim zajednicama, Bajden je preporučio da se u poseban program uvrste frizeri i berberi koji će pohađati kurseve o vakcinama i onda to znanje prenositi svojim mušterijama.

"Frizerski i kozmetički saloni su centri prenošenja informacija, posebno u manjinskim zajednicama", rekao je Bajden koji je postavio cilj da se do 4. jula vakciniše 70 odsto odraslih, a trenutno je vakcinisano 63 odsto.

Dva najveća lanca vrtića u SAD nude besplatno čuvanje djece na 2.500 lokacija dok im se roditelji vakcinišu.

Neke apoteke ostaće otvorene i tokom noći kako bi ljudi u bilo koje doba mogli da dođu po vakcinu.

Nacionalni lanac apoteka daje i novčane nagrade ili krstarenja za imunizovane.

Neki supermarketi će dijeliti nagradu besplatne kupovine namirnica godinu dana za vakcinisane, a neke aviokompanije svoje stalne klijente koji se vakcinišu nagrađuje sa godinu dana besplatnog letjenja.

Čak i jedna velika pivara najavila je da će dijeliti besplatno pivo svim vakcinisanim punoljetnim Amerikancima, ako se do 4. jula vakciniše 70 odsto ljudi.

Lanac prodavnica krofni "Krispi krim" saopštio je da je već poklonio 1,5 miliona krofni onima koji imaju dokaz o vakcinaciji, a za Nacionalni dan krofni u petak, vakcinisani će dobiti dvije krofne, dodaje VoA.