Stejt department: SAD podržavaju početak pregovora S. Makedonije sa EU bez odlaganja

"Vrijeme je da se konkretizuje odluka koju smo donijeli. Tu sam i da se pronađe rješenje sa Bugarskom", rekao je francuski predsjednik

1569 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sjedinjene Američke Države podržavaju otvaranje pregovora Sjeverne Makedonije i Albanije sa Evropskom unijom (EU) bez odlaganja, objavio je potparol Stejt deparmenta Ned Prajs.

"Podržavamo otvaranje pregovora za članstvo Sjeverne Makedonije u EU bez odlaganja. Angažujemo se na najvišim nivoima vlade da bi demonstrirali našu posvećenost tim aspirantima na evropskom putu", napisao je Prajs na zvaničnom nalogu na Tviteru.

Francuski predsjednik Emanuel Makron sinoć je pred radnu večeru sa premijerom Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevom u Parizu rekao da je vrijeme da Skoplje započne pregovore sa EU.

"Vrijeme je da se konkretizuje odluka koju smo donijeli. Tu sam i da se pronađe rješenje sa Bugarskom", rekao je francuski predsjednik Zaevu.

Početak pregovora Sjeverne Makedonije sa EU je u decembru prošle godine blokirala Bugarska, a godinu dana ranije to je uradila Francuska.

Bonus video: