Australija uvela blokadu u četvrti grad zbog širenja delta soja

U najvećoj mjeri uspjela da eliminiše lokalno prenošenje virusa kombinacijom zatvaranja granica, obaveznog hotelskog karantina za lica koja stižu iz inostranstva i brzim blokadama

1944 pregleda 1 komentar(a)
Sidnej nakon zaključavanja zbog novog delta soja koronavirusa, Foto: Reuters
Sidnej nakon zaključavanja zbog novog delta soja koronavirusa, Foto: Reuters

Više od 10 miliona Australijanaca dobilo je naređenje da ostanu kod kuće zbog širenja virusa korona, a Brizbejn je postao četvrti veliki grad koji je pod ovom mjerom.

U Brizbejnu je naloženo trodnevno opšte zatvaranje , nakon što je prethodnih dana proglašeno u Sidneju, Pertu i Darvinu, prenio je AFP.

"Ovo su teške odluke. Uveli smo blokade u velikim gradovima zato što povratnici iz inostranstva donose virus ovdje", rekla je premijer Kvinslenda Anastasija Palaščuk nakon što je Australija registrovala 23 slučaja zaraze tokom prethodna 24 časa.

Australija je u najvećoj mjeri uspjela da eliminiše lokalno prenošenje virusa kombinacijom zatvaranja granica, obaveznog hotelskog karantina za lica koja stižu iz inostranstva i brzim blokadama.

Zemlja je sada suočena sa širenjem delta soja virusa, koji se prvi put pojavio u Indiji, a javnost je nezadovoljna zbog sporog tempa vakcinacije.

Bonus video: