Sjeverna Koreja: Nema pregovora sa Vašingtonom sve dok...

"Sve dok traje neprijateljska politika protiv moje zemlje od strane SAD i sve dok traju ratne igre pred našim vratima, neće biti pregovora", rekao je sjevernokorejski ambasador pri UN u Ženevi, Han Tae Song u intervjuu za Rojters
0 komentar(a)
Sjeverna Koreja, Foto: Reuters
Sjeverna Koreja, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.11.2017. 15:52h

Sjeverna Koreja isključila je mogućnost pregovaranja sa Vašingtonom sve dok traju zajedničke američko-južnokorejske vojne vježbe.

Pjongjang je saopštio da će program nuklearnog oružja Pjongjanga biti nastavljen u cilju odvraćanja od američke nuklearne prijetnje.

"Sve dok traje neprijateljska politika protiv moje zemlje od strane SAD i sve dok traju ratne igre pred našim vratima, neće biti pregovora", rekao je sjevernokorejski ambasador pri UN u Ženevi, Han Tae Song u intervjuu za Rojters.

On je rekao da nema informacije o tome kada bi Sjeverna Koreja mogla ponovo da testira balističku raketu ali da nastavlja unapređenje samoodbrambenih kapaciteta.

Takođe je dodao da Pjongjang ne razmatra odustajanje od svog nuklearnog programa jer ono služi kao "odvraćanje" od nuklearne prijetnje Amerike.

On je rekao i da je Sjeverna Koreja spremna za nove sankcije koje je najavio američki predsjednik Donald Tramp.

Bonus video: