bajdenova administracija zadržala oštre mjere

SAD najavljuju vakcinaciju kao uslov za strane putnike

Neimenovani zvaničnik Bijele kuće rekao je AP-u, da bi taj uslov bio dio postupnog administrativnog ublažavanja ograničenja putovanja za strane državljane koji dolaze u SAD

6376 pregleda 180 reakcija 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena najavila je prve korake ka donošenju mjere da svi strani posjetioci Sjedinjenih Američkih Država (SAD), moraju da budu vakcinisani protiv koronavirusa.

Kako prenosi Tanjug, jedan neimenovani zvaničnik Bijele kuće rekao je AP-u, da bi taj uslov bio dio postupnog administrativnog ublažavanja ograničenja putovanja za strane državljane koji dolaze u SAD.

Za to nije određen vremenski okvir, ali se očekuje da će svi oni, uz neke ograničene izuzetke, morati da se vakcinišu protiv kovid-19.

Bajdenova administracija zadržala je mjere, koje su ozbiljno ograničila mogućnost dolaska u SAD, navodeći kao razlog širenje delta varijante virusa.

Prema postojećim pravilima, nedržavljanima SAD koji su u prethodnih 14 dana bili u Kini, evropskom šengenskom prostoru, Velikoj Britaniji, Irskoj, Brazilu, Južnoj Africi i Indiji zabranjen je ulazak u zemlju.

Svi putnici u SAD, bez obzira na status vakcinacije, takođe moraju da pokažu dokaz o negativnom testu na kovid-19, koji nije stariji od tri dana od trenutka dolaska u zemlju.

Preporučujemo za Vas