Tejlor Grin podnijela rezolucije za opoziv Bajdena: "Zanemarivao dužnosti, kršio zakone, naoružavao neprijatelje..."

Tejlor Grin u rezolucijama optužuje Bajdena da je zanemario dužnost jer nije uspio da obezbijedi evakuaciju više hiljada američkih civila i državljana Avganistana, saradnika Amerikanaca kada su Talibani preuzeli vlast u Avganistanu

8907 pregleda 1 komentar(a)
Tejlor Grin, Foto: Reuters
Tejlor Grin, Foto: Reuters

Poslanica Republikanske stranke u američkom Kongresu Mardžori Tejlor Grin podnijela je parlamentu tri rezolucije za opoziv predsjednika Džozefa Bajdena.

Grin je navela da je podnijela rezolucije jer je Bajden "zanemarivao dužnosti u Avganistanu", ali i zbog "kršenja imigracionih zakona" i izazivanja bezbjednosne krize, kao i zbog uzurpiranja nadležnosti Kongresa ignorisanjem odluka Vrhovnog suda.

Tejlor Grin u rezolucijama optužuje Bajdena da je zanemario dužnost jer nije uspio da obezbijedi evakuaciju više hiljada američkih civila i državljana Avganistana, saradnika Amerikanaca kada su Talibani preuzeli vlast u Avganistanu.

Ona optužuje Bajdena za naoružavanje neprijatelja SAD američkom vojnom opremom i oružjem, prenose agencije.

"Za samo sedam mjeseci, Bajden je doveo do toga da Amerika izgubi poštovanje cijelog svijeta. Dokazi su jasni, a njegovi potezi su toliko nečuveni da on mora biti opozvan", poručila je republikanska kongresmenka.

Ona je i u januaru ove godine, samo dan nakon što je Bajden položio zakletvu, podnijela zahtjev za njegov opoziv.

Bonus video: