Radijski voditelj, koji je sebe nazivao „gospodin antivaks“, umro od korone

Mark Bernije umro je nakon tronedjeljne borbe s bolešću, objavila je njegova stanica. Bilo mu je 65 godina

5458 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Konzervativni radijski voditelj sa Floride, žestoki protivnik vakcinacije protiv Kovida-19, umro je od posljedica te bolesti.

Mark Bernije umro je nakon tronedjeljne borbe s bolešću, objavila je njegova stanica. Bilo mu je 65 godina.

„S velikom tugom WNDB objavljuje da je umro Mark Bernije, koji je informisao i zabavljao slušaoce WNDB-a više od 30 godina“, objavila je stanica iz Dejtona Biča.

Voditelj, koji je sam sebe zvao „gospodinom antivaksom“, znao je reći i da se američka vlada „ponaša poput nacista“ kad prisiljava ljude da se vakcinišu.

Osam dana prije njega umro je Fil Valentajn, 61-godišnji radijski voditelj u iz Tenesija koji se rugao vakcinama protiv koronavirusa, ali je promijenio mišljenje pošto je obolio. On se s kovidom borio mjesec dana.

Predomislio se, prekasno, i Dik Farel, bivši komentator Newsmaxa i zagriženi antivakser. Taj radijski voditelj iz južne Floride je umro 6. avgusta u 65. godini, pošto je slušaocima govorio da se ne vakcinišu, nazvavši pandemiju „prevarodemijom“.

I Farel i Valentajn, kako im je stanje postajalo lošije, pozivali su prijatelje i fanove da se ipak vakcinišu, zažalivši što to sami nisu učinili, prenosi Hina.

Bonus video: