Zvaničnici odbrane Sirije i Jordana razgovarali o bezbjednosti granice

Sastanak jordanskog generala Jusufa Huneitija i sirijskog ministra odbrane generala Ali Ajouba doprineće "intenzivnijoj koordinaciji u oblasti granične bezbjednosti u interesu dvije bratske zemlje"

3970 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sirijski ministar odbrane sastao se sa načelnikom jordanske vojske u Amanu, nakon što su sirijske trupe zauzele nekoliko područja koja drže pobunjenici u blizini granice sa Jordanom, javili su danas državni mediji.

Sastanak jordanskog generala Jusufa Huneitija i sirijskog ministra odbrane generala Ali Ajouba doprineće "intenzivnijoj koordinaciji u oblasti granične bezbjednosti u interesu dvije bratske zemlje", prenio je portal Hala Akhbar blizak jordanskoj vojci.

Nedavni napad sirijskih trupa na jugu zemlje najveći je otkako su vladine snage 2018. zauzele područja duž granice, uključujući ključni granični prelaz Nasib.

Posjeta sirijskog generala uslijedila je skoro dvije nedjelje nakon velike vojne ofanzive sirijskih snaga i zauzimanja posljednjeg pobunjeničkog bastiona u južnoj Siriji, a nakon što je ovog mjeseca ponovno uspostavila kontrolu nad gradom Deraa.

Jordanska državna novinska agencija Petra, javila je da su Huneiti i Ajoub u nedjelju razgovarali o graničnoj bezbjednosti, situaciji na jugu Sirije, borbi protiv terorizma i suočavanju sa krijumčarenjem narkotika.

Jordan je bliski saveznik Zapada i dugo se smatrao ostrvom stabilnosti na Bliskom istoku i primio je više od 650.000 sirijskih izbjeglica.

Bonus video: