u okrugu Gavčak

Napad na punkt u Džalalabadu: Ubijena dvojica talibana i civil?

Džalalabad, glavni grad provincije Nangarhar, potresen je nizom napada za koje je odgovornost preuzeo lokalni ogranak Islamske države (IS-K)

3964 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Džalalabada (Ilustracija), Foto: Screenshot/Youtube
Detalj iz Džalalabada (Ilustracija), Foto: Screenshot/Youtube

U napadu na kontrolni punkt snaga novog talibanskog režima u Džalalabadu na istoku Avganistana ubijena su dvojica talibana i civil, javili su bezbjednosni izvori i očevici.

Neidentifikovani naoružani ljudi napali su kontrolni punkt u okrugu Gavčak i ubili dvoje talibana i jednog prolaznika, rekli su izvori.

Talibanski zvaničnik potvrdio je da se napad dogodio, ali je naveo da su žrtve civili.

U odvojenom incidentu mještani su rekli za Frans pres da su dva talibanska borca ranjena dok su pokušavala da deaktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu u Džalalabadu.

Džalalabad, glavni grad provincije Nangarhar, potresen je prošlog vikenda nizom napada za koje je odgovornost preuzeo lokalni ogranak Islamske države (IS-K).

U tri eksplozije u subotu, prvim smrtonosnim napadima u Avganistanu od odlaska posljednjih američkih vojnika 30. avgusta, ubijene su najmanje dvije osobe a ranjeno oko 20, prema navodima jednog talibanskog zvaničnika.

Nangarhar je glavno uporište grupe IS-K, rivala talibana, koja je preuzela odgovornost za niz teških napada posljednjih godina, uključujući napad na aerodromu u Kabulu 26. avgusta kada je ubijeno više od 100 ljudi.

Preporučujemo za Vas