ukinula zabranu izvoza vakcine

Indija će u oktobru da izveze osam miliona doza vakcine protiv koronavirusa

Većina vakcina će biti namijenjena zemljama u azijsko-pacifičkom regionu, izjavio je šef indijske diplomatije Harš Vardhan Šringla i dodao da je Modi rekao da će Indija obezbijediti osam miliona doza vakcine proizvodjača Džonson i Džonson

4597 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Indija će do kraja oktobra izvesti osam miliona doza vakcine protiv koronavirusa, pošto je ukinula zabranu izvoza vakcine, saopštilo je danas tamošnje Ministarstvo spoljnih poslova.

Premijer Narendra Modi je to obećao i na samitu lidera SAD, Japana, Australije i Indije održanog u petak u Vašingtonu.

Većina vakcina će biti namijenjena zemljama u azijsko-pacifičkom regionu, izjavio je šef indijske diplomatije Harš Vardhan Šringla i dodao da je Modi rekao da će Indija obezbijediti osam miliona doza vakcine proizvodjača Džonson i Džonson (Johnson & Johnson).

Indijske vlasti su ove nedjelje ukinule zabranu izvoza vakcine, jer je u Indiji smanjen broj preminulih i oboljelih od koronavirusa, dok je ubrzan program vakcinacije.

Indija, jedan od najvećih svjetskih proizvođača lekova, saopštila je ranije da će do decembra 2022. godine isporučiti jednu milijardu doza vakcina protiv koronavirusa. Međutim, ta isporuka je obustavljena u maju zbog rastućeg broja zaraženih i umrlih u zemlji.

Oko 47 odsto indijskog stanovništva primilo je jednu dozu vakcine, a oko 16 odsto obije doze.

Preporučujemo za Vas