Sukobi u Gazi se nastavljaju, palestinska beba umrla od suzavca

Nije rečeno koliko su osmomjesečna beba i njena porodica bili udaljeni od mjesta sukoba
12 komentar(a)
Pojas Gaze, Palestina, Foto: Reuters
Pojas Gaze, Palestina, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.05.2018. 06:17h

Jedna palestinska beba umrla je nakon udisanja suzavca tokom sukoba palestinskih demonstranata i izraelskih vojnika na protestima u Gazi, kod granice sa Izraelom, saopštilo je danas palestinsko ministarstvo zdravlja Nije rečeno koliko su osmomjesečna beba i njena porodica bili udaljeni od mjesta sukoba.

Najmanje 59 Palestinaca je juče ubijeno i 1.200 je ranjeno tokom protesta u Gazi, uglavnom hicima iz snajpera.

Broj poginulih raste, a i međunarodna osuda sukoba na granici u pojasu Gaze, posebno izraelske policijske vatre na nenaoružane demonstrante. Sukobi su izbili nekoliko sati prije otvaranja Ambasade SAD u Jerusalimu.

Hiljade Palestinaca okupile su se na više punktova oko granice. Grupe demonstranata pokušale su da se približe granici, gađajući izraelske vojnike kamenicama, posle čega su izraelski vojnici otvorili vatru na Palestince.

Dok izraelski lideri smatraju ujedinjeni Jerusalim vječnom prijestonicom Izraela koji ga je okupirao u ratu 1967. godine, Palestinci u njegovom istočnom dijelu, gdje se nalaze sveta mjesta muslimana, Jevreja i hrišćana, namjeravaju da proglase glavni grad svoje buduće nezavisne države.

Preporučujemo za Vas