Zemljotres pogodio Tokio i okolinu: Najmanje 17 povrijeđenih, nema opasnosti od cunamija

Na skali intenziteta koja se koristi u Japanu, taj zemljotres je označen sa "pet plus", što je nivo koji može da izazove štetu na zgradama i nestanke struje, prenijele su agencije

3413 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.10.2021. 19:54h

Najmanje 17 osoba je povrijeđeno, od kojih jedna teže, u snažnom zemljotresu jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali koji je pogodio Tokio i okolna područja, javila je nacionalna televizija NHK.

Zbog zemljotresa su obustavljeni željeznički saobraćaj i metro.

Zvaničnici su saopštili da nije prouzrokovana velika materijalna šteta, niti da postoji opasnost od formiranja cunamija.

Na skali intenziteta koja se koristi u Japanu, taj zemljotres je označen sa "pet plus", što je nivo koji može da izazove štetu na zgradama i nestanke struje, prenijele su agencije.

Na sajtu volcanodiscovery.com objavljeno je da je jačina potresa bila 5,8 stepeni, a da je epicentar bio 58 kilometara sjeveroistočno od Tokija na dubini od 71 kilometar.

Ovo je drugi zemljotres u Japanu za dva dana, nakon što je juče na sjeveroistoku zemlje registrovan potres jačine 5,9 stepeni u kojem su povrijeđene tri osobe.

Epicentar zemljotresa bio je u Tihom okeanu kod obala prefekture Ivate na dubini od 56 kilometara.

Bonus video: