Jeste ili nije istraga o miješanju Rusije: Tramp protivrečio sebi o razlozima za otpuštanje Komija

"Ljigavi Džejms Komi, najgori direktor FBI-aja u istoriji, nije otpušten zbog lažne ruske istrage, gdje, uzgred, nije bilo DOSLUHA (osim možda kod demokrata)!", naveo je Tramp
0 komentar(a)
Donald Tramp, Džejms Komi, Foto: Reuters
Donald Tramp, Džejms Komi, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2018. 13:45h

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da nije smijenio Džejmsa Komija s mjesta šefa Federalnog istražnog biroa (FBI) zbog ruske istrage, mada je prošle godine rekao da je prilikom otpuštanja na umu imao istragu o mogućem miješanju Rusije u izbore.

Tramp je danas na Tviteru opet napao Komija koji je počeo da promoviše svoju knjigu "A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership" u kojoj piše da je Tramp "okoreli lažov" koji se prema ljudima oko sebe ponaša kao "vođa mafije".

"Ljigavi Džejms Komi, najgori direktor FBI-aja u istoriji, nije otpušten zbog lažne ruske istrage, gdje, uzgred, nije bilo DOSLUHA (osim možda kod demokrata)!", naveo je Tramp.

Tramp je za televiziju En-Bi-Si (NBC) poslije otpuštanja Komija rekao da je razlog bila istraga o Rusiji.ž

"Zapravo, kada sam odlučio da to prosto uradim, rekao sam sebi, 'Znaš, ta ruska stvar s Trampom, i Rusijom je izmišljena priča", rekao je tada Tramp.

Prvobitno objašnjenje Bele kuće o Trampovoj odluci je bio način na koji je rukovodio istragom o mejlovima njegove rivalke na predsjedničkim izborima Hilari Klinton.

Bonus video: