nanosio vjetrove brzine od oko 140 kilometara na sat

Uragan Rik se približio Meksiku

NHC je procijenio da će uragan, kako se bude približavao obali, ojačati i da će donijeti "oluju opasnu po život i jake vjetrove uraganske snage", duž meksičke obale, sjeverno od Akapulka

4117 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Uragan Rik približio se danas obali Meksika sa pacifičke strane, a očekuje se da će donijeti obalne padavine se sjeverno od ljetovališta Akapulko kasno uveče, saopštio je Američki nacionalni centar za uragane (NHC).

Rik je nanosio vjetrove brzine od oko 140 kilometara na sat, a pomjerao se sjevernom brzinom od oko šest kilometara na sat.

NHC je procijenio da će uragan, kako se bude približavao obali, ojačati i da će donijeti "oluju opasnu po život i jake vjetrove uraganske snage", duž meksičke obale, sjeverno od Akapulka.

Očekuje se da će u nekim oblastima pasti oko 50 centimetara kiše i da će vjerovatno padavine izazvati poplave i klizišta.

Vlasti u meksičkoj državi Gerero upozorili su da bi talasi u oblasti Akapulko mogli da budu visoki tri do četiri metara.

Rik bi trebalo da se smiri do 26. oktobra, naveo je NHC.

Meksičke države Gerero, Mičoakan, Kolima, Halisko i Najarit otvaraju skloništa u oblastima gdje će pasti jake kiše, rekao je vladin zvaničnik za lokalne medije.

Preporučujemo za Vas