vlasti sprovode politiku nulte tolerancije prema epidemiji

Kina će vakcinisati djecu od tri do 11 godina

Gansu, sjeverozapadna pokrajina koja je uveliko zavisna o turizmu, zatvorila je u ponedjeljak sva turistička mjesta nakon što je zabilježila nove slučajeve covid-19

1743 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Djeca od tri godine počet će primati vakcinu protiv covid-19 u Kini, gdje je 76 odsto stanovništva u potpunosti vakcinisano, a vlasti sprovode politiku nulte tolerancije prema epidemiji.

Lokalne gradske i pokrajinske vlade u najmanje pet provincija najavile su posljednjih dana da će se djeca u dobi od tri do 11 godina morati vakcinisati, prenosi AP.

Proširenje kampanje vakcinacije dolazi u trenutku kada Kina preduzima nove mjere kako bi pokušala suzbiti i najmanje širenje virusa.

Gansu, sjeverozapadna pokrajina koja je uveliko zavisna o turizmu, zatvorila je u ponedjeljak sva turistička mjesta nakon što je zabilježila nove slučajeve covid-19.

Stanovnicima u dijelovima unutrašnje Mongolije naređeno je da ostanu kod kuće zbog tamošnje epidemije.

Nacionalni zdravstveni institut izvijestio je da je u posljednja 24 sata otkriveno 35 novih slučajeva lokalnog prenosa, od kojih četiri u Gansuu. Još 19 slučajeva koronavirusa je u regiji unutrašnje Mongolije, dok su ostali zabilježeni po cijeloj zemlji.

Kina je tokom pandemije primjenjivala mjere karantina i obavezno testiranje na virus te je u velikoj mjeri iskorijenila slučajeve lokalne infekcije, a u potpunosti je vakcinisala 1,07 milijardi ljudi od 1,4 milijarde ukupne populacije Kine.

Preporučujemo za Vas