oboren dosadašnji rekord broja zaraženih u 24 sata

U Moskvi od danas režim neradnih dana radi suzbijanja koronavirusa

Da bi usporio širenje virusa, predsjednik Rusije Vladimir Putin naredio je obustavu rada većine državnih institucija i privatnih kompanija od 30. oktobra do 7. novembra

2800 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Moskva je danas ušla u režim neradnih dana radi suzbijanja koronavirusa, u vrijeme rekordnog nivoa i broja novih infekcija i smrtnih ishoda od posljedica zaraze.

Rusija, koja ima ubjedljivo najviše mrtvih od koronavirusa u Evropi, prijavila je 1.159 smrtnih ishoda u prethodna 24 časa, najviše u jednom danu od početka pandemije.

Da bi usporio širenje virusa, predsjednik Rusije Vladimir Putin naredio je obustavu rada većine državnih institucija i privatnih kompanija od 30. oktobra do 7. novembra.

Najteže pogođene regione Putin je podstakao da ranije uvedu režim neradnih dana.

U Moskvi od danas ne rade obdaništa, škole, teretane, objekti za zabavu i većina prodavnica, dok restorani mogu da služe jedino hranu za ponijeti.

Prodavnice hrane, apoteke i neophodne komunalne službe rade.

Ulazak u muzeje, pozorišta, koncertne hale i druge slične objekte ograničen je i dozvoljen jedino vakcinisanima i izliječenima od koronavirusa, što će biti na snazi do 7. novembra. Nevakcinisanim osobama starijim od 60 godina zabranjen je izlazak iz kuće.

Rusija je danas prijavila više od 40.000 novozaraženih u posljednja 24 časa, čime je oboren dosadašnji rekord, takođe ovonedjeljni.

Vlasti za širenje virusa krive slab odziv građana na vakcinaciju. Od 146 miliona Rusa potpuno je vakcinisano svega 49 miliona.

Preporučujemo za Vas