Najmanje osam mrtvih na koncertu Trevisa Skota

Festival Astrovorld privukao je veliki broj posjetilaca od kojih neki nisu željeli više da čekaju da se kapije otvore i da uđu na prostor ograđen i namijenjen održavanju festivala. Više desetina osoba je povrijeđeno

13369 pregleda 4 komentar(a)
Hitna pomoć na koncertu, Foto: Reuters
Hitna pomoć na koncertu, Foto: Reuters

Najmanje osam osoba je poginulo, a na desetine je povrijeđeno u noći otvaranja velikog muzičkog festivala Astrovorld (Astroworld) u Hjustonu u saveznoj američkoj državi Teksas, javljaju američki mediji, pozivajući se na vlasti.

Na licu mjesta viđeno je više desetina vozila Hitne pomoći, zdravstveni radnici i drugo osoblje, prenosi lokalni ogranak ABC-a.

Vatrogasna služba Hjustona navela je na Tviteru da se njihove ekipe nalaze na licu mjesta nakon što su obaviještene o "višestrukim povredama civila".

Kako navode zvaničnici vatrogasne službe, izvedena je kardiopulmonalna reanimacija nad najmanje dvije osobe, prenosi RTS.

Treći godišnji festival privukao je veliki broj posjetilaca od kojih neki nisu željeli više da čekaju da se kapije otvore i da uđu na prostor ograđen i namijenjen održavanju festivala.

U trci i guranju da se što prije prođe kroz kapije i uđe unutra povrijeđen je veliki broj posjetilaca.

Mediji prenose da se sve dogodilo tokom koncerta Trevisa Skota.

Bonus video: