Rusija prikuplja dokumentaciju: Hoće da tuže SAD zbog blokade diplomatskih objekata

Američke vlasti su 2. septembra zatvorile Generalni konzulat Rusije u San Francisku, kao i objekte ruske diplomatske misije u Vašingtonu i Njujorku
0 komentar(a)
Rusija, SAD, sud, Foto: Shutterstock
Rusija, SAD, sud, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.11.2017. 10:49h

Rusija prikuplja potrebnu dokumentaciju za podnošenje tužbe protiv administracije Sjedinjenih Američkih Država (SAD) zbog odluke da blokira objekte ruske diplomatske misije u toj zemlji, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

"Sarađujemo sa advokatima i prikupljamo dokumenta. Rad advokata je veoma delikatan i zahtijeva vrijeme", rekao je Antonov novinarima na marginama naučnog skupa u Čikagu, prenijela je agencija Tass.

Američke vlasti su 2. septembra zatvorile Generalni konzulat Rusije u San Francisku, kao i objekte ruske diplomatske misije u Vašingtonu i Njujorku.

Ta imovina u San Francisku i u Vašingtonu je u vlasništvu Rusije i ima diplomatski imunitet, navodi Tass.

Moskva smatra da je zauzimanje njene diplomatske imovine jasan neprijateljski čin i poziva Vašington da vrati te objekte, dodaje agencija.

Kako je navedeno, te objekte je preuzela Služba diplomatske bezbjednosti pri Stejt departmentu.

Osim zatvaranja ruskih objekta, američke vlasti su protjerale desetine ruskih diplomata u znak odmazde zbog navodnog miješanja Moskve u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine.

Bonus video: