Vašington ukida obavezno nošenje maske unutra

Privatne firme mogu da nastave da zahtijevaju nošenje maske i ona ostaje i dalje obavezna u javnom prevozu, u školama unutra, u bibliotekama, staračkim domovima kao i u nekim javnim zgradama

4126 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Glavni grad SAD Vašington, jedno od mjesta sa najstrožim antikovid mjerama u SAD, od iduće nedjelje ukida obavezno nošenje maske unutra, javila je gradonačelnica.

"Od ponedjeljka 22. novembra Vašington ukida obavezu koja je na snazi o nošenju maske unutra", rekla je gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bauzer na konferenciji za novinare danas.

Privatne firme mogu da nastave da zahtijevaju nošenje maske i ona ostaje i dalje obavezna u javnom prevozu, u školama unutra, u bibliotekama, staračkim domovima kao i u nekim javnim zgradama.

Glavni grad SAD je krajem jula uveo obavezno nošenje maske za vakcinisane i nevakcinisane osobe zbog rasta broja infekcija vezanih za delta soj koronavirusa.

Sa tom mjerom Vašington je bio jedan od gradova sa najstrožim mjerama vezanim za koronavirus u zemlji.

Američki centar za prevenciju bolesti (CDC) navodi međutim da iako se broj infekcija u Vašingtonu stabilizovao, vlada zabrinutost zato što je Vašington mjesto gdje je cirkulacija virusa i dalje znatna.

Bonus video: