Predsjednik Nikaragve odbio da podnese ostavku: "Moj mandat ističe 2021. godine..."

"Prijevremeni izbori bi stvorili nestabilnost i nesigurnost, i samo bi pogoršali situaciju", rekao je Ortega kasno sinoć u intervjuu za američku televiziju Foks njuz (Fox News)
0 komentar(a)
Danijel Ortega, Foto: Reuters
Danijel Ortega, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.07.2018. 06:55h

Predsjednik Nikaragve Danijel Ortega odbio je da podnese ostavku kako to traže demonstranti koji protestuju tri mjeseca i dodao da namjerava da završi svoj mandat.

"Moj mandat ističe 2021. godine do narednih izbora... Prijevremeni izbori bi stvorili nestabilnost i nesigurnost, i samo bi pogoršali situaciju", rekao je Ortega kasno sinoć u intervjuu za američku televiziju Foks njuz (Fox News).

Ortega je rekao da su i neredi koji potresaju zemlju završeni i da se sve vraća u normalu, mada je priznao da i dalje ima protesta.

Više od 280 osoba poginulo je talasu protesta koji su počeli 18. aprila. Demonstranti traže odlazak Ortege, optuženog za diktaturu i nepotizam.

Protesti koji su u aprilu počeli zbog smanjenja penzija prerasli su u širi pokret koji zahtijeva da se Ortega odrekne moći koju su on i njegova žena Rozario Muriljo koncentrisali u rukama svoje porodice.

Bonus video: