osobe povezane sa dolascima iz Nigerije

Južna Koreja prijavila prvih pet infekcija omikron sojem koronavirusa

Južna Koreja je danas prijavila 5.123 nove infekcije koronavirusom, od kojih je većina registrovana u Seulu i okolnim oblastima, gdje je popunjeno više od 80 odsto kapaciteta kovid odjeljenja intenzivne njege

1647 pregleda 1 komentar(a)
Aerodrom u Inčonu, Foto: Reuters
Aerodrom u Inčonu, Foto: Reuters

Južna Koreja je danas prijavila prvih pet infekcija novim omikron sojem koronavirusa, registrovanih kod osoba povezanih sa dolascima iz Nigerije.

Zaražen je par koji je doputovao iz Nigerije 24. novembra, prijatelj koji je došao po njih na aerodrom, i dvije žene koje su putovale u Nigeriju i vratile su u Južnu Koreju 23. novembra.

Vlasti Južne Koreje razmatraju uvođenje dodatnih kontrola na granici nakon što su od nedjelje zabranile ulaz stranim putnicima iz Južne Afrike i još sedam južnoafričkih zemalja, sa ciljem zaštite od omikrona, koji se brže prenosi od drugih sojeva koronavirusa.

Državljani Južne Koreje koji dolaze iz tih afričkih zemalja biće u karantinu najmanje deset dana, bez obzira da li su vakcinisani ili ne.

Južna Koreja je danas prijavila 5.123 nove infekcije koronavirusom, od kojih je većina registrovana u Seulu i okolnim oblastima, gdje je popunjeno više od 80 odsto kapaciteta kovid odjeljenja intenzivne njege.

Više od 720 pacijenata zaraženih korona virusom je u teškom ili kritičnom stanju, najviše od početka pandemije. Broj mrtvih od posljedica zaraze u jednom danu kretao se posljednjih nedjelja između 30 i 50.