CNN otpustio Krisa Kuoma, brata smijenjenog guvernera Njujorka

Razlog za smjenu je ponašanje novinara tokom afere koja je dovela do ostavke njegovog brata, koji se u avgustu 2021. povukao sa položaja guvernera američke države Njujork zbog optužbi da je seksualno uznemiravao 11 koleginica

3533 pregleda 0 komentar(a)
Kuomo, Foto: Reuters
Kuomo, Foto: Reuters

Samo četiri dana pošto je suspendovan, Kristofer Kuomo, jedan od najpoznatijih novinara CNN-a dobio je otkaz.

Razlog je njegovo ponašanje tokom afere koja je dovela do ostavke njegovog brata Endrjua Kuoma, koji se u avgustu 2021. povukao sa položaja guvernera američke države Njujork zbog optužbi da je seksualno uznemiravao 11 koleginica, prenosi RTS.

Do tog trenutka demokrata Endrju Kuomo bio je jedan od najpopularnijih političara u SAD, a liberalniji Amerikanci visoko su cijenili njegovo rukovođenje u prvim mjesecima pandemije i suprotstavljanje tadašnjem predsjedniku Donaldu Trampu.

Endrju i Kris Kuomo sinovi su legendarnog guvernera Njujorka Marija Kuoma.

CNN je objavio da su tokom istrage o ponašanju njihovog novinara i voditelja emisije "Kuomo prajmtajm" došli do podataka koji njegov ostanak u timu čini nemogućim.

Mlađi brat guvernera Endrjua, pedesetjednogodišnji Kris, tražio je od bratovog tima da ga aktivnije uključe u medijski tim, koristeći svoje veze u drugim redakcijama kako bi saznao koje nove optužbe se spremaju protiv njegovog brata.

TV mreža CNN objavila je da su prije nekoliko dana da su angažovali cijenjenu advokatsku kancelariju da ispita cijeli slučaj i da su tokom te istrage došli do saznanja zbog kojih suspenzija Krisa Kuoma više nije bila dovoljna.

Kris Kuomo oprostio se od gledalaca i svog tima na Tviteru rekavši da ovo nije način na koji je želio da ode, ali da je već objasnio motive zbog kojih pomaže svom bratu. Zahvalio se timu s kojim je radio i sa kojim je postigao to da budu najgledanija emisija na ovoj mreži.

Kris Kuomo je na CNN došao 2013. godine i vrlo brzo postao jedno od najprepoznatljivijih lica u programu za SAD. Tokom pandemije vodio je emisiju iz podruma svoje kuće, čak i u avgustu 2020. kada je ustanovljeno da je pozitivan na koronavirus.

Bonus video: