Izrael: Osoba iz pratnje premijera Beneta pozitivna na koronavirus nakon povratka iz UAE

On je od danas u trodnevnom karantinu u skladu sa propisima ministarstva zdravlja na osnovu kojih svi putnici po povratku u Izrael, uključujući i vakcinisane, moraju da se samoizoluju

2957 pregleda 0 komentar(a)
Premijer Izraela Naftali Benet, Foto: Reuters
Premijer Izraela Naftali Benet, Foto: Reuters

Kabinet premijera Izraela Naftalija Beneta saopštio je danas da je jedna osoba koja se sa Benetom vratila avionom iz posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) testirana pozitivno na kovid-19.

Benet je prvi izraelski lider koji je posjetio tu zemlju Zaliva pošto su prošle godine normalizovani odnosi s Izraelom.

On je od danas u trodnevnom karantinu u skladu sa propisima ministarstva zdravlja na osnovu kojih svi putnici po povratku u Izrael, uključujući i vakcinisane, moraju da se samoizoluju.

Očekuje se da će se Benet testirati na korona virus sjutra, takođe u skladu sa zdravstvenim propisima i onda okončati izolaciju pod uslovom da je test negativan, dodaje se u saopštenju kabineta, ali se ne navodi koja osoba je testirana pozitivno.

Bilo je planirano da sa Benetom putuju izraelski i strani novinari uz veliku pratnju.

Dan prije odlaska novinari su obaviješteni da zbog zabrinuotsti koju je izazvala pojava novog soja virusa korona oni neće ići i pratnja će biti manja.

Otkako se pojavio novi soj omikron Izrael je zatvorio svoje granice za strane putnike i ograničio putovanja Izraelaca u inostranstvo.

Zabrana važi za sve zemlje Podsaharske Afrike, a uvedene su mjere samoizolacije za sve putnike koji se vraćaju.

Bonus video: