Sirija: Izraelske rakete pogodile vojne punktove na jugu, u napadu poginuo vojnik

Sirijski državni mediji su, pozivajući se na neidentifikovanog vojnog zvaničnika, objavili da su rakete ispaljene sa okupirane Golanske visoravni, da je aktivirana sirijska protivvazdušna odbrana i da je većina raketa presretnuta

2039 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sirijska vojska je saopštila da je jedan vojnik ubijen rano jutros i da je pričinjena materijalna šteta kada su izraelske rakete pogodile vojne punktove na jugu te zemlje.

Sirijski državni mediji su, pozivajući se na neidentifikovanog vojnog zvaničnika, objavili da su rakete ispaljene sa okupirane Golanske visoravni, da je aktivirana sirijska protivvazdušna odbrana i da je većina raketa presretnuta.

Izrael je u proteklim godinama izveo stotine napada na mete u dijelu Sirije koje kontroliše vlada u Damasku, ali rijetko preuzima odgovornost za raketiranje poput najnovijeg slučaja.

Izraelski lideri su, međutim, potvrdili da vojska napada baze milicija povezanih s Iranom kao što je libanski Hezbolah čiji se pripadnici bore u Siriji na strani snaga sirijskog predsjednika Bašara Asada.

Kako navode vojska napada isporuke oružja za koje se vjeruje da su namijenjene proiranskim milicijama.

Izrael upozorava da je iransko prisustvo na izraelskoj sjevernoj granici crvena linija i tako opravdava napade na postrojenja i skladišta oružja u Siriji.

Bonus video: