Zatvorenici u Tajlandu zapalili zatvor zahtijevajući njegu oboljelih od kovida

Trojica zatvorenika povrijeđeni su gumenim mecima dok su pokušavali da preskoče zatvorski zid. Nema izvješataja o poginulima

1913 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Oko 400 zatvorenika zapalilo je zatvor na jugu Tajlanda zahtijevajući bolju medicinsku njegu oboljelih od kovida-19, saopštilio su lokalni zvaničnici.

Ponuna je izbila u četvrtak uveče kada su zatvorenici počeli da uništavaju inventar i da pale vatru zahtijevajući da inficirani koronavirusom budu prebačeni iz zatvora na liječenje.

Oko 300 policajaca i pripadnika obezbjeđenja poslato je u zatvor kada je nasilje eskaliralo.

Trojica zatvorenika povrijeđeni su gumenim mecima dok su pokušavali da preskoče zatvorski zid. Nema izvješataja o poginulima.

Nakon pregovora koji su vođeni tokom noći, pokrajinski guverner Putipong Sirimat pristao je da odmah pošalje 14 zatvorenika sa teškim simptomima kovida-19 na liječenje.

Nakon što je uspostavljen red, on je rekao da su obezbijeđeni testovi na koronavirus za zatvorenika i da je otkriveno 200 zaraženih.

Infekcija koronavirusom veoma je proširena u zatvorima u Tajlandu u kojima ima oko 300.000 zatvorenika. Prema zvaničnim podacima do četvrtka je registrovano 86.432 slučaja infekcije, a 185 ljudi je umrlo.

Bonus video: