NOVA TRAGEDDIJA

Na najsmrtonosnijoj migrantskoj ruti se utopilo 27 migranata

Mediteranska ruta najsmrtonosnija je poznata migrantska ruta na svijetu sa više od 17.000 mrtvih i nestalih od 2014. godine, podaci su inicijative Missing Migrants Project

8511 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tijela najmanje 27 migranata isplivala su na obalu zapadne Libije u još jednoj tragediji na najsmrtonosnijoj migrantskoj ruti na svijetu, javile su agencije pozivajući se na podatke libijskog Crvenog polumjeseca.

Tijela migranata, uključujući bebu i dvije žene, nađena su kasno danas na dvije odvojene lokacije u priobalnom gradu Homs, oko 90 kilometara od Tripolija, saopštio je lokalni ogranak Crvenog polumjeseca, prenosi N1.

Tri osobe su spasene, a u toku je potraga za mogućim preživjelima, mada stanje nađenih tijela ukazuje da se brodolom dogodio nekoliko dana ranije.

Neimenovani zvaničnih rekao je agenciji AFP, da bi broj nastradalih mogao biti i veći.

Ove godine povećan je broj ljudi koji pokušavaju da se domognu Evrope prelazeći Mediteran, a u tim pokušajima tokom 2021. utopilo se oko 1.500 ljudi, objavila je prošle sedmice Međunarodna organizacija za migrante (IOM).

Mediteranska ruta najsmrtonosnija je poznata migrantska ruta na svijetu sa više od 17.000 mrtvih i nestalih od 2014. godine, podaci su inicijative Missing Migrants Project, navela je agencija Rojters.