Izraelski ministar pod danonoćnom zaštitom zbog prijetnji jevrejskih ekstremista

"Nastaviću da se borim protiv palestinskog terorizma kao da nema nasilja ekstremnih naseljenika i protiv nasilja ekstremnih naseljenika kao da nema palestinskog terorizma", rekao je Barlev

4355 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ministar javne bezbjednosti Izraela Omer Barlev saopštio je da je od danas pod danonoćnom zaštitom zbog prijetnji jevrejskih ekstremista.

Barlev je optužio članove stranke Jamina (Desno) premijera Izraela Naftalija Beneta, koja podržava jevrejske naseljnike, da su doprinijeli napetoj atmosferi.

Taj ministar koji je zadužen za policijske snage je početkom decembra kritikovao talas nasilja jevrejskih naseljenika protiv palestinskih civila na okupiranoj Zapadnoj obali.

Barlev je rekao da su zvaničnici SAD izrazili zabrinutost zbog nasilja jevrejskih naseljenika i da je on obećao da će se time baviti.

"Nastaviću da se borim protiv palestinskog terorizma kao da nema nasilja ekstremnih naseljenika i protiv nasilja ekstremnih naseljenika kao da nema palestinskog terorizma", rekao je Barlev.

Izraelski političari desničari, uključujući članove kaolicione vlade su ga osudili, a Benet je nastojao da objasni kako je to marginalna pojava.

Opozicioni političari su otišli korak dalje ocijenivši da njegove izjave podstiču palestinsko nasilje.

Barlev je danas na Tviteru objavio da je pod zaštitom 24 sata.

"Prijete mi izraelski Jevreji", napisao je on.

Na nedjeljnoj sjednici svoje Laburističke stranke Barlev je optužio članove vladajuće koalicije iz Benetove partije da ga "pretvaraju u neprijatelja svih naseljenika i nekog ko ne razumije bezbjednost i terorizam Palestinaca protiv građana Izraela".

Bonus video: