SAD: Naoružani muškarac ubio četiri osobe i ranio tri na različitim mjestima u Denveru

Pucnjava je počela oko 17 sati po lokalnom vremenu, kada je napadač, koji nije javno identifikovan, pucao i ubio dvije žene i ranio muškarca u blizini centra Denvera, rekao je na konferenciji za novinare policijski zapovjednik Pol Pazen

5084 pregleda 1 komentar(a)
Sa lica mjesta, Foto: Reuters
Sa lica mjesta, Foto: Reuters

Naoružani napadač ubio je četiri osobe i ranio tri, uključujući policajca, u ponedeljak tokom pucnjave na različitim mjestima u području Denvera koja je završila tako što je policija ubila osumnjičenog, saopštile su vlasti, prenosi N1 Srbija.

Pucnjava je počela oko 17 sati po lokalnom vremenu, kada je napadač, koji nije javno identifikovan, pucao i ubio dvije žene i ranio muškarca u blizini centra Denvera, rekao je na konferenciji za novinare policijski zapovjednik Pol Pazen.

Osumnjičeni je zatim pobjegao automobilom i upucao muškarca u četvrti Čizmen Park u istočnom Denveru, prije nego što je ponovo otvorio vatru u zapadnom dijelu Denvera gdje niko nije pogođen, rekao je Pazen.

Prema Pazenu, osumnjičeni je dvaput razmijenio vatru iz svog vozila s policajcima Denvera koji su ga jurili.

Odatle se napadač odvezao u susjedni grad Lejkvud, gdje je ubio četvrtu osobu, rekao je portparol policije Lejkvuda Džon Romero.

Naoružani napadač je pobjegao od policije Lejkvuda kada su pokušali da ga zaustave i upustio se u razmjenu vatre s policajcima prije nego što je pobjegao pješice i ušao u hotel, gdje je pucao i ranio hotelskog radnika, rekao je Romero.

Zatim je ponovo pucao na policajce, ranivši jednog od njih, prije nego što ga je policija ubila, rekao je Romero novinarima.

Bonus video: