Rohani odbio da se sastane s Trampom

Iranska novinska agencija ILNA prenijela je, pozivajući se na izjavu portparola Ministarstva vanjskih poslova Bahrama Gasemija, da je "američka strana izrazila namjeru koju nije prihvatio predsjednik Rohani", a u vezi s navodnim zahtjevom za sastanak
1 komentar(a)
Hasan Rohani, Foto: Reuters
Hasan Rohani, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2017. 21:24h

Iransko Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je danas da je predsjednik Irana Hasan Rohani odbio sastanak s predsjednikom SAD Donaldom Trampom tokom posjete Njujorku.

Rohani je u septembru boravio u Njujorku zbog zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Iranska novinska agencija ILNA prenijela je, pozivajući se na izjavu portparola Ministarstva vanjskih poslova Bahrama Gasemija, da je "američka strana izrazila namjeru koju nije prihvatio predsjednik Rohani", a u vezi s navodnim zahtjevom za sastanak.

Rohani je 2013. godine razgovarao telefonom sa tadašnjim predsjednikom SAD Barakom Obamom. Taj razgovor bio je na najvišem nivou između Irana i SAD posljednjih decenija, što su kriiikovali konzervativci u Iranu.

Od tada nije bilo slične komunikacije između Teherana i Vašingtona, koji su prekinuli diplomatske odnose 1979. godine, od Islamske revolucije u Iranu tokom, koje su iranski studenti zauzeli američku ambasadu u Teheranu i 444 dana držali zarobljena 52 američka taoca.

Bonus video: