Predsjednik CNN Džef Zaker podnio ostavku

"Upitan sam o vezi sa mojom najbližom saradnicom, nekim sa kim sam radio više od 20 godina“, rekao je Zaker u saopštenju i dodao da je njihov odnos evoluirao posljednjih godina i da je trebalo javno da saopšti kada je sve počelo, ali nije i da zato podnosi ostavku

2587 pregleda 2 komentar(a)
Džef Zaker, Foto: Reuters
Džef Zaker, Foto: Reuters

Predsjednik CNN Worldwide Džef Zaker saopštio je da podnosi ostavku na tu funkciju, prenosi N1.

„U okviru istrage o Krisu Kuomu na CNN, upitan sam o vezi sa mojom najbližom saradnicom, nekim sa kim sam radio više od 20 godina“, rekao je Zaker u saopštenju koji je poslao zaposlenima, prenosi CNN.

Dodao je da je priznao da je taj odnos evoluirao tokom posljednjih godina i da je trebalo da javno saopšti kada je to počelo, ali nije.

„Zbog toga danas podnosim ostavku“, saopštio je Džef Zaker.

On nije imenovao o kojoj je koleginici riječ, ali u pitanju je Alison Golust, šefica marketinga na CNN.

"Džef i ja smo bili bliski prijatelji i saradnici više od 20 godina. Nedavno se naš odnos promijenio, tokom pandemije koronavirusa. Žalim što nismo to otkrili kada je trebalo. Ponosna sam na vrijeme provedeno na CNN i radujem se nastavku sjajnog posla koji obavljamo svakodnevno", poručila je Golust u sopstvenom saopštenju.

Ova Zakerova odluka je šokirala zaposlene na ovoj televizijskoj mreži.

Džejson Kilar, generalni direktor WarnerMedia, u čijem je vlasništvu i CNN, kasnije je objavio da je prihvatio Zakerovu ostavku i zahvalio mu se na devet godina saradnje.

Bonus video: